Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Francine Koster en samen met mijn man heb ik 4 kinderen in de leeftijd van 7 – 16 jaar.

Ik ben opgeleid als sociaal pedagogisch hulpverlener, dus ik had al aardig wat pedagogische kennis en ervaring in mijn rugzak zitten. Maar toen ik kinderen kreeg kwam ik er achter dat het idee wat ik in mijn hoofd had, over hoe het opvoeden van kinderen zou zijn, best wel anders was dan de realiteit.

Om meer over kinderen en hun opvoeding te leren, besloot ik om de opleiding tot Kindercoach te volgen. In eerste instantie voor mijn eigen gezin, maar ook met in mijn achterhoofd het idee om er later ook andere ouders en kinderen mee te kunnen helpen.

En toch merkte ik na het afronden van deze opleiding, dat er nog steeds bepaald gedrag was van mijn kinderen waar ik niet echt een antwoord op had. Vooral het behoorlijke temperament zorgde er voor dat wij als ouders af en toe met de handen in het haar zaten en de gangbare opvoedmethoden vaak niet werkten. 

Na een flinke zoektocht kwam ik erachter dat niet alleen mijn kinderen, maar ook ikzelf behoor tot de hoogsensitieve en temperamentvolle mensen.

In het begin was de term hooggevoelig/hoogsensitief nog vrij onbekend en werd het ook wel eens als wat zweverig en onwetenschappelijk gezien. Gelukkig is dat nu niet meer zo en is uit onderzoek gebleken dat er echt verschil zit in de prikkelverwerking in de hersenen bij mensen met hooggevoeligheid.

Omdat ik van nature erg graag dingen onderzoek en dan ook echt alles wil weten wat er over te weten valt, besloot ik om de opleiding Hooggevoelig & Strong-willed Specialist te gaan volgen. En dat was voor mij een geweldige aanvulling op alles wat ik al wist en gaf mij echt de tools om meer van mijn kinderen, maar ook van mezelf te begrijpen. Het heeft mij geleerd om op een andere manier naar het gedrag van mijn kinderen te kijken en er anders op te reageren. En natuurlijk zijn er in ons gezin ook ups en downs, maar ze zijn minder pittig en we hebben nu handvatten om er op een goede manier mee om te gaan.

Nu onze kinderen allemaal naar school gaan en ik weer wat meer tijd voor mezelf kreeg, besloot ik om al mijn opgedane kennis en ervaring ook te gaan gebruiken als kinder- en opvoedcoach. 

Omdat ik erg van leren houd, doe ik veel aan na- en bijscholing. Ik volg regelmatig nieuwe opleidingen en cursussen om zodoende mijn kennis steeds verder uit te breiden en up to date te houden. Ook zit ik in de HG&SW community met hooggevoelig strongwilled specialisten, waar we elkaar ondersteunen door middel van kennisuitwisseling en intervisie.

Ik werk graag met ouders en kinderen die (hoog)gevoelig en/of temperamentvol zijn, omdat deze kinderen van ons vragen om op een andere manier naar de opvoeding te kijken. Ze beschikken over kwaliteiten waar wij heel veel van kunnen leren. Het zijn kinderen die je een enorme spiegel voorhouden en ze weten precies op welke knoppen ze bij jou moeten drukken.

En omdat ik geloof dat het de wens van elke ouder is dat zijn kind gelukkig opgroeit, wil ik je daar met mijn expertise graag bij helpen.

Samen met jou en je kind, ga ik graag samen op onderzoek om een manier van opvoeden te vinden, die bij jullie past en die ervoor zorgt dat jullie samen weer met een positief gevoel vooruit kunnen.

foto-kleur-klein