Schateiland Expeditie training

Eigen talenten en kwaliteiten ontdekken

Tijdens de Schateiland Expeditie training gaan we in 4 sessies met een groepje van maximaal 6 kinderen, opzoek naar de “schatten” in het kind. Ze leren zo wat hun kwaliteiten en talenten zijn, welke wensen en behoeften ze hebben, verbinding met zichzelf, hun omgeving en elkaar. Deze training is geschikt voor kinderen van 7-12 jaar. 

Waarom deze training?
De meeste kinderen houden niet zo van praten over gevoelens en emoties. Vaak krijg je als antwoord op de vraag: hoe was het op school vandaag? “Goed”. Omdat het voor kinderen wel belangrijk is om inzicht te krijgen in hun emoties,  gevoelens en ook waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe je hier mee kunt gaan, is deze training een perfecte laagdrempelige en creatieve manier om een kijkje bij jezelf naar binnen te nemen. Omdat het spelenderwijs gaat heeft het kind niet het gevoel dat het antwoorden moet bedenken of dat het de motivatie verliest. 

Het schatgraversspel, wat de rode draad is in deze training, is een hele inspirerende en verrassende manier om samen op zoek te gaan naar de schatten van het kind. Het spel kent geen winnaars en verliezers omdat het geen competitie is.
Tijdens deze training leren kinderen:

  • Hoe ze hun wensen, struikelblokken en oplossingen op creatieve wijze helder krijgen.
  • Leren ze hoe ze hun schatten krachtig en praktisch kunnen inzetten.
  • Spelenderwijs ontdekken ze welke schatten ze in zichzelf zouden willen versterken.
  • Ze leren meer zelfkennis en zelfvertrouwen opbouwen.
  • Ze worden zich bewust van eigen innerlijke processen. 


De kinderen maken van alles wat ze ontdekt hebben verschillende creatieve werkstukjes, die ook allemaal mee naar huis gaan zodat ze een blijvende herinnering hebben aan hun eigen kwaliteiten en talenten. Zo kunnen ze ook als het even wat minder gaat weer kijken naar hun mooie eigenschappen. En kunnen ze de gemaakte schatkaart, koesterkaart en doelenkaart gebruiken als houvast in hun persoonlijke ontwikkeling.

Praktische informatie:
De Schateiland Expeditie training geef ik 4 weken achter elkaar op de woensdag- of zaterdagmiddag aan een groepje van maximaal 6 kinderen.

Voor wie: kinderen van 7 tot 12 jaar
Duur van elke training: 2 uur
Kosten: € 125,-

schateiland expeditie training