KRAGT Training

Weerbaarheid en sociale vaardigheden

KRAGT Training is een krachtige creatieve groepstraining voor kinderen van 8 – 12 jaar. De kleinschalige groepstraining geeft in 5 sessies kinderen inzicht in het sociaal handelen. Het kind leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, sociale vaardigheden en het zelfbewustzijn. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

Ieder kind is onderdeel van een groter geheel. Het kind maakt deel uit van verschillende systemen zoals gezin, familie, vrienden, school, het sportteam en de wereld waarin we leven. In al deze systemen heeft het kind een andere rol en moet het zijn eigen plek innemen. Hoe kan je op een goede manier je grenzen aangeven en leren om te mogen zijn wie je bent. Dit kan zorgen voor uitdagingen en dan is wat extra hulp heel fijn.

Als kinderen zichzelf beter kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor de verdere ontwikkeling. Het kind leert zijn/haar eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Het kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

Door middel van leuke creatieve opdrachten en verbindende spelletjes leren ze hun eigen talenten en kwaliteiten ontdekken en leren ze samenwerken met andere kinderen en wisselen ze ervaringen uit. Het is laagdrempelig en geschikt voor elk kind.

kragt training

Kragt staat voor:

Praktische informatie:

De KRAGT training geef ik 5 weken achter elkaar op de woensdag- of zaterdagmiddag aan een groepje van maximaal 6 kinderen.
Voor wie: kinderen van 8 tot 12 jaar
Duur van elke training: 2 uur
Kosten: € 165,-