Individuele opvoedcoaching

Het opvoeden van kinderen kan in de praktijk heel anders uitpakken dan jij als ideaalplaatje in je hoofd had.

Vooral als blijkt dat je kind ook nog (hoog)gevoelig is of een hele sterke eigen wil heeft. 
Soms zit je met je handen in het haar of lig je ‘s nachts wakker, omdat de dag weer heel anders gelopen is dat jij graag had gewild. Dit is heel herkenbaar en jij bent echt niet de enige.
(Hoog)gevoelige kinderen en kinderen met een sterke wil, vragen ons om op een andere manier naar de opvoeding te kijken. Ze beschikken over kwaliteiten waar wij heel veel van kunnen leren en laten soms schaduwkanten zien die die je tot wanhoop kunnen drijven.
Het zijn kinderen die je een enorme spiegel voorhouden en ze weten precies op welke knoppen ze bij jou moeten drukken.

De opvoedmethoden die voor andere kinderen prima werken en zoals we meestal zelf zijn opgevoed, werken bij deze kinderen juist niet.
Deze kinderen willen meebeslissen, vrijheid, alles zelf ontdekken en houden niet van het woordje NEE! Ze weten heel goed wat ze willen en bepalen de dingen graag zelf. Hun gevoelige kant maakt ze ook (heel) gevoelig voor prikkels en drukke omgevingen. Sommige kinderen voelen zelf goed aan wanneer het ze te veel is maar andere zoeken de prikkels juist op en hebben daar goede begeleiding van jou als ouder bij nodig.
En omdat ik geloof dan het de wens van elke ouder is dat zijn kind gelukkig opgroeit, wil ik je daar met mijn kennis en expertise graag bij helpen. 

Aangezien ik zelf hooggevoelig ben en gezegend met 4 geweldige kinderen (van kleuter tot puber) die ook hooggevoelig zijn en in meer en mindere mate een flinke sterke wil hebben, ken ik de ups en downs van het opvoeden als geen ander.
Samen met jou en je kind ga ik graag op onderzoek om een manier van opvoeden te vinden, die bij jullie past en die ervoor zorgt dat jullie samen weer met een positief gevoel vooruit kunnen.

Tijdens deze individuele coachingssessies gaan we aan de hand van de methode van de Innerlijke Familie kijken naar jullie familiesysteem.

Als erkend HG&SW specialist ben ik opgeleid door Janneke van Olphen en Arienne Klein.

De methode van de Innerlijke Familie is een metafoor, die je een visueel beeld geeft van je eigen persoonlijkheid, die van je kind en de interactie tussen jullie. Het is heel praktisch en verhelderend en je kunt er meteen mee starten thuis. Het is een fijne manier om mee te werken en je zult heel snel gaan inzien wat er in bepaalde situaties tussen jou en je kind speelt en wat de oorzaak daarvan is. Daardoor zul je al snel zelf aan de slag kunnen met deze inzichten. Je gaat zien hoe je door middel van een andere benadering, de regie weer terug krijgt over situaties die je nu misschien over de schoenen lopen. Ook door de signalen van overprikkeling bij je kind te herkennen, kun je eerder bijsturen zodat het minder vaak escaleert. Zo houd je meer tijd en energie over voor leuke dingen en zal jullie band een stuk sterker worden.

individuele oudercoaching